Tuesday, December 20, 2011

tips kurangkan kecuakan


Assalamualaikum.



Hari ini hari yang tenang. Tika saat semua orang sebuk bangun mengemas rumah aku pula enak mengadakan operasi mereka cipta taik mata. Aku bangun tengok hasil operasi tu dah sebijik macam paper result PMR. Terlalu obses dengan result PMR yang telah diumumkan akan keluar pada tanggal esok hari. Semoga aku tak sampai sekolah lambat. Karang free kena fire bila ambik result.


Cakap pasal result ni semua budak form 3 dok post kat FB pasal result. Result result result result * sila bayangkan dengan kaedah gemaan * . terlalu dok fikir pasal result sampai result tu muncul dalam mimpi aku. okay aku sedar aku tidur tak basuh kaki.



Mimpi yang sangat merapu sebab aku tengok result dalam kereta. Nice kan. But aku ngan kawan aku dapat straight’s A. whoa! Doa-doakan la ye~


Apa-apa pun semua mesti cuak kan. Meh aku nak share tip untuk korangkan cuak korang tu.


1.       Banyakkan berdoa ( ni paling utama )
2.       Sibukkan diri ( pi la kemas rumah ka. Basuh basikal tersayang tu ka. Basuh motor ka. Tolong sapu sampah ka. Dari dok termenung buat sakit otak baik korang bagi sakit badan )
3.       Tidur ( ha tidur lama-lama. Tapi jangan tinggal solat. Kunci alrm sesiap ye )
4.       Baca komik
5.       Anggap korang akan Berjaya punya la. Toksah dok pikir banyak
6.       Jangan fikir lansung



Okay tu ja tips kali ni. Moga ia menjadi berguna yow ^^
Sila doakan eden ya~ moga dapat straight A dan bahagia selalu~



5 comments:

SeRi (",) said...

nak amek tips letakk kat blog boleyh???

syamimi ishak said...

ambik ja :D

ili wanie said...

kalau aku buat pun esok still cuak jugak bila masuk sekolah.. bawak penyapu nk x?? kita sapu satu sekolah bg hilg cuak..hahahaha

bofoyengfeng said...

eden doakan ekau dapek stret A...amin...... jangan lupo ajak eden kenduri stret A tu nanti yo... ;)

syamimi ishak said...

ili : aku sokong :D
bofoyengfeng : thanks . insyaAllah kalau ada eden ajak. tapi tau jalan ka? haha :D

kalau suka blog mimi sila like di sini ~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...